52. Хотели и забележителности в Амстердам

Амстердам – история, хотели и забележителности

хотели в амстердам

Историята на Амстердам е богат гоблен, изтъкан в продължение на векове, оформен от търговия, толерантност и отличителен градски пейзаж със своите хотели. От скромното си начало като малко рибарско селище през 12 век до сегашния си статут на столица на Холандия, Амстердам претърпя значителни трансформации, преживявайки периоди на икономически просперитет, културен разцвет и политически катаклизми.

Ранна история:
Произходът на Амстердам може да бъде проследен назад до 12 век, когато е построен язовир на река Амстел, давайки името на града. Риболовът е бил основният поминък на ранните заселници и до 13 век Амстердам получава градски права. Стратегическото местоположение на града близо до Zuiderzee, голямо вътрешно море, допринесе за развитието му като търговски център.

Златният век (17-ти век):
17-ти век бележи холандския Златен век, период на несравним икономически растеж и културни постижения. Амстердам се превърна в глобален търговски център със седалище на Холандската източноиндийска компания (VOC) и Холандската западноиндийска компания (WIC) в града. Амстердамската фондова борса, създадена през 1602 г., се счита за първата официална фондова борса в света.

Богатството, генерирано от търговията и търговията, подхранва безпрецедентен културен разцвет. Известни художници като Рембранд и Вермеер процъфтяват през този период, създавайки шедьоври, които сега са изложени в музеи по целия свят. Известният канален пръстен, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, също е построен през 17-ти век, отразявайки икономическия просперитет на града и иновациите в градското планиране.

Културен и интелектуален център:
Репутацията на Амстердам като либерален и толерантен град започва да се оформя през 17 век. Градът приветства разнообразно население, включително религиозни бежанци и квалифицирани занаятчии, което допринася за неговата космополитна атмосфера. Принципите на религиозна толерантност бяха заложени в Утрехтската уния от 1579 г., като положиха основите на общество, което цени многообразието и свободата на мисълта.

Предизвикателства и упадък:
Докато 17-ти век е период на просперитет, през 18-ти век се наблюдава постепенно намаляване на икономическото и политическо влияние на Амстердам. Войните и конфликтите оказват влияние върху търговията и градът е изправен пред конкуренция от други европейски пристанища. До края на 18 век Амстердам губи статута си на икономическа сила на Европа.

19-ти и 20-ти век:
19-ти век донесе индустриализация и градска експанзия в Амстердам. Населението на града нараства и се развиват нови квартали. Изграждането на канала на Северно море в края на 19 век подобри морския достъп на Амстердам.

Втората световна война оказва дълбоко влияние върху Амстердам. Градът е окупиран от нацистките сили, което води до широко разпространено страдание и депортирането на много евреи. След войната Амстердам преминава през период на реконструкция и обновяване.

Съвременен Амстердам:
В следвоенната ера Амстердам отново се очертава като динамичен и културно оживен град. През 60-те и 70-те години на миналия век се наблюдават социални и културни революции, като Амстердам е в челните редици на прогресивните движения. Градът става известен със своите либерални нагласи, особено по отношение на наркотиците и алтернативния начин на живот.

Днес Амстердам е глобален град с процъфтяваща икономика, известни културни институции и репутация на толерантност. Неговите емблематични канали, историческа архитектура и разнообразни квартали продължават да привличат милиони посетители всяка година.

Историята на Амстердам е свидетелство за неговата устойчивост и адаптивност. От малко рибарско селище до световен търговски център и модерен метрополис, градът се е ориентирал в теченията на промяната, като същевременно е запазил уникалния си характер.

5 дни в Амстердам

Всичко беше неподвижно. Около сто души всъщност се бяха настанили в тоалетната за нощното пътуване с ферибот от Хъл до Холандия. Беше непрогледна тъмнина и единствените звуци бяха тихото бръмчене на двигателите и странното хъркане.

Всички места бяха закупени, така че открих, че лежа на празно място на пода с двама приятели, които се опитваха да се настанят удобно. Бяха изминали около пет минути и може би се почувствах готов да сляза.

Започна като приглушено пръхтене и се превърна в пълно кресчендо. Борих се за минута, опитвайки се да включа смеха си. Накрая трябваше да напусна пространството, бързо последван от двамата ми приятели.

След като акостирахме в Холандия, ни качиха в чакащ автобус за едночасовото пътуване до Амстердам. Пейзажът имаше изобилие от всички основни неща, които правят Холандия толкова уникална.

Фантастични бели конструкции, чиито ръце се въртяха постоянно от вятъра. Над една трета от Холандия се намира под морското равнище.

Автобусът ни остави в сърцето на Амстердам, дълбоко сред мрежата от канали, които разделят този стар град на милиони различни части. Оказахме се пред главната гара и обсъждахме избора си за настаняване. Предварително бяхме решили да изчакаме до пристигането си, докато открием хотел.

Точно когато започнахме да се тревожим, към нас се приближи дама на средна възраст. Тя вървеше наперено и носеше вид на увереност.

„Момчета, търсите ли стая?“ — попита тя на развален английски.

„Да“, отговорихме всички едновременно. Забелязахме, че се задава решение на нашето затруднение.

„Имам нощувка и закуска недалеч оттук, само на 2 спирки с метрото. Искате ли място?“

Хотелът беше достатъчно разумен. Двайсет минути пеша и се върнахме в района с всички останали туристи, обикаляйки в кръг, опитвайки се да се ориентираме.

Амстердам е наистина сюрреалистично място. Докато пробвахме местния специалитет, един ден доста комбиниран с друг като някакъв мъгляв сън.

Около сто души всъщност се бяха настанили в тоалетната за нощното пътуване с ферибот от Хъл до Холандия. В крайна сметка трябваше да напусна стаята, бързо последван от моите 2 приятели.

Автобусът ни остави в сърцето на Амстердам, дълбоко сред мрежата от канали, които разделят този стар град на милиони различни части. Амстердам е наистина сюрреалистично място. Докато опитвахме регионалния деликатес, един ден почти се смеси с друг като някакъв мъгляв сън.

Амстердам хотели

Амстердам е едно от водещите градове в Европа. Създаден е като малък рибарски град през 13 век. Днес е столица на Холандия. Пътуващите и бизнес посетителите от цял ​​свят често се губят в оживената, 700-годишна история на Амстердам с Рембранд, Ван Гог, Ван Дайк, Вермеер, делфтската керамика, Ане Франк и добре известния Rijksmuseum. Атмосферата от 17-ти век със съраунд звук на съвременната икономика е представена от лалета, канали, барове, ресторанти и търговски център – в допълнение към несравнимото кафене, предлагащо канабис (в рамките на ограниченията) на над 18-годишни.

Амстердам предлага различни нюанси на хотели, обслужващи различни деноминации, от бляскави заведения до намалени хотели, като и двата могат да бъдат намерени близо до летището или в рамките на града. Двузвезден хотел може да има много по-добро обслужване и храна от първокласен хотел, но може да загуби от характеристиките си и обратното. Преди да се насочите към настаняването, проверете дали потенциалният хотел отговаря на предпочитания от вас план за разходи, качество, стил, удобства, предимства и ниво на комфорт и/или индивидуално обслужване.

От съществено значение, изберете намерението на вашето посещение. Ако искате приятно и луксозно пътуване със закрит плувен басейн, космическо обслужване и здравен клуб, тогава първокласен хотел е първият избор. Когато сте на пътуване или бюджетно пътуване, помислете за централно разположени хотели с отстъпка или евтини хотели.

Хотелите в близост до летището са безпроблемни, ако сте в Амстердам за компания или използвате хотела само за транзитни цели. Летище Схипхол е добре свързано с влак с центъра на Амстердам, което прави освобождаването до центъра на града бързо и лесно. Резервирайте предварително чрез интернет, за да откриете отстъпки, като включващи закуска, данъци и такси за резервация, гарантирайки безпроблемен престой.

Амстердам използва различни тонове хотели, обслужващи различни деноминации, от луксозни съоръжения до хотели с отстъпка, като и двата могат да бъдат намерени близо до летището или в границите на града. Двузвезден хотел може да има много по-добро обслужване и храна от петзвезден хотел, но може да загуби от удобствата и обратното. Ако сте в Амстердам по организация или използвате хотела просто за транзитни цели, тогава хотелите в близост до летището са безпроблемни.

Европа има много прекрасни туристически дестинации. Въпреки това е абсолютно неоспоримо, че Амстердам е сред най-добрите. Населението от 735 000 души се гордее с този „най-велик от малките градове на планетата“. Тук можете да разгледате световно популярната система от канали и прекрасното олицетворение на толерантност и разнообразие, което се свързва с прекрасния и романтичен град Амстердам. Пътуването по каналите е задължително за всеки любител на архитектурата. Градът е известен и с леките наркотици и проституцията. Амстердам може да се конкурира с градове като Лондон, Париж и Милано. За сравнение, градът има повече за използване за по-малко.

Амстердам отговаря на изискванията на всеки пътник. Сред популярните туристически атракции в града са музеите, каналите, кафенетата и водните таксита.

Туристически атракции – Rijksmuseum, Stedelijk и музеите на Ван Гог са невероятно популярни. Амстердам има над петдесет музея! Кафенетата в Холандия или Холандия са забавна гледка, защото не само продават малки количества марихуана, но и се управляват! В кафенетата не е разрешено да работят с хора под 18 години и над 5 g. Градът показва над 3000 възможности за настаняване, които са категоризирани като най-добрите, които можете да купите с пари.

Амстердамски пътеки за пътуване – Амстердам предлага отлични условия за отдадени велосипедисти, като велосипедни курсове и стелажи. Има специални круизи по канали, които позволяват на туристите да разгледат водните пътища на Амстердам.

Посетителите идват в зашеметяващия град Амстердам заради репутацията му на либерален град. Популярната Къща на Ане Франк е „задължително място за посещение“ в Амстердам.

Избор на места за настаняване в Амстердам – ​​Амстердам предлага избор на места за настаняване за туристи. Има луксозни хотели и разпределени такива, за да посрещнат нуждите както на туристи, така и на пътуващи по работа. В целия град има популярни младежки хостели. Те предлагат единично настаняване на много изгодни цени. Настаняването в Амстердам включва храна и опции за разглеждане на забележителности, в зависимост от това дали сте посещаващ клиент или гост с предварителна резервация и уговорки.

Някои от алтернативите за настаняване, които си заслужава да бъдат разгледани в Амстердам, включват:

Хотел Park Plaza Victoria: От другата страна на централната част на Амстердам, изключително близо до площад Дам, този чудесен избор за настаняване използва двойни места от 66 паунда нагоре. Известно е, че хотелът предоставя отстъпки до 63%. Хотелът продължава да предлага специални цени, за да привлече туристи и да посочи сред предпочитаните алтернативи, използвани от туристическите агенции по целия свят.

Hotel City Garden: Разположен в сърцето на този прекрасен град, хотелът предлага двойни стаи от 39 паунда нагоре. Удобствата са сред най-добрите и е удобно разположен за фирмени посетители. Топлият и удобен хотел гарантира на пътниците изживяване като у дома.

NH Center Amsterdam: Тази великолепна алтернатива за настаняване се намира до парка Vondel, близо до площад Leidse Square и Museum Square. Тарифата предлага двойни места от 71 паунда нататък.

Хотелите и квартирите в Амстердам могат да бъдат достъпни чрез специалните сайтове на хотелите и туристическите агенти. Можете да избирате от елегантно настаняване в Амстердам до евтин и разходно ефективен хотел с бюджетен план или може би хотел в Шипхол или летище.

Най-добрата техника:

Тази „Северна Венеция“ привлича туристи от цял ​​свят. Амстердам се превърна в конферентна площадка за множество култури и субкултури. В града има хора от различен произход, които живеят заедно в уникална градска среда. Изборът за настаняване в Амстердам може да бъде достъпен онлайн чрез специални онлайн ресурси, но малко предишно проучване и сравнение помага много. Струва си да резервирате и планирате почивката си в този прекрасен град.

Има световноизвестната система от канали за изследване и великото олицетворение на толерантността и разнообразието, което е синоним на романтичния и красив град Амстердам. Амстердам умело се конкурира с градове като Лондон, Париж и Милано. Амстердамски пътеки за пътуване – Амстердам предлага отлични условия за отдадени велосипедисти, като велосипедни курсове и стелажи. Посетителите идват в прекрасния град Амстердам заради доверието в него като либерален град. Опции за настаняване в Амстердам – ​​Амстердам предлага редица възможности за настаняване за туристите.

Избирате почивка в значително планирания град Амстердам, Холандия? Преди да летите до Амстердам за вашето пътуване до Амстердам, е интересно първо да знаете стандартните истини за града. Доста е добре да се запознаете с Амстердам, преди да пътувате там, нали? Е, за тези, които в момента планират или вярват в бягство от Амстердам, или тези, които искат да разберат повече за Амстердам, ето истините, изброени по-долу.

Амстердам всъщност е компактен и веднага симпатичен град в Европа. Както декларират много от тези, които действително са били там за почивка в Амстердам, градът е изключително привлекателен за разглеждане и приятен за разходка. Това е град, в който енорийското и глобалното поведение удовлетворяват и там ще почувствате привлекателно отношение към посетителите. Твърди се, че този тип навици, които знаем за Амстердам, са формирани от либералната контракултура, която той приветства от последните четири години.

По-голямата част от жителите на Амстердам могат да говорят английски свободно. Някои разбират как да говорят немски и френски, но се смята, че ако говорите английски, е по-добре да говорите на английски, отколкото на френски и немски, тъй като говоренето на двата езика е по-вероятно да ядосате, отколкото да направите услуга на някого .

Дизайнът на град Амстердам обикновено се изобразява чрез мрежа от канали, излъчващи се от историческо ядро, за да се въртят точно около центъра. Както много от ваканционните ресурси в Амстердам всъщност отбелязаха, тези подготвени разширения от седемнадесети век на средновековния град създават подчертано стилна градска среда. Това допълнително се разкрива от наличието на висок фронтон, който се отразява в черните зелени води на града.

Тогава е добре да знаете, че много от посетителите на Амстердам са сметнали града за най-съблазнителния град, тоест свят далеч от трафика и шума на много други европейски градове. Именно тези истини всъщност направиха Амстердам една от най-популярните дестинации за къси разстояния в Европа.

Преди вашето пътуване до Амстердам е интересно да разберете, че всъщност има очевидно противоречие с благоприятните елементи на града и това въплъщава голяма част от духа на Амстердам. Много от тези посетители на Амстердам, които всъщност са се разхождали из града от много дълго време, може би знаят, че Амстердам е световно известен като място, където вещите и продажбата на канабис са успешно легални или поне легализирани. В по-голямата си част самите жители на Амстердам всъщност не могат да се притесняват от тези неща.

Освен това, докато градът е известен в целия свят със своята толерантност към всякакви модели на навици и рокли, ще бъде трудно да се намери грунд с по-масово усещане за обличане. И както много от пътешествениците в Амстердам всъщност знаят, зад уютните кафенета и мечтаните канали се прокрадва подозрението, че сърцата на жителите на Амстердам лежат директно в портфейлите им и докато съвсем новите летовници на Амстердам виждат града като либерално убежище, жителите могат да изглеждат също толкова безразлични към това.

Преди да летите до Амстердам за вашето пътуване до Амстердам, е интересно да разберете първоначално основните истини за града. Е, за тези, които в момента мислят или се подготвят за почивка в Амстердам, или тези, които искат да разберат повече за Амстердам, ето реалностите по-долу.

Преди вашата почивка в Амстердам е очарователно да знаете, че всъщност има очевидно противоречие с положителните аспекти на града и това въплъщава голяма част от духа на Амстердам. Много от онези туристи от Амстердам, които са се разхождали из града дълго време, може би знаят, че Амстердам е световно известен като място, където вещите и продажбата на канабис са ефективно законни или поне декриминализирани.

Докато изминаваме разстоянието между Амстердам и България, от съществено значение е да оценим богатото културно разнообразие, което характеризира всяка дестинация. От артистичното майсторство на холандските майстори в Амстердам до живия фолклор и традиции на България, пътуването капсулира гоблен от културни прояви.

Културното платно на Амстердам:

Амстердам, известен със своите живописни канали, исторически музеи и оживена арт сцена, показва културна панорама, която обхваща Златния век на холандското изкуство до съвременните иновации. Отвореността на града към различни влияния е очевидна в неговите еклектични квартали, всеки със собствен характер и чар.
Български традиции и наследство:

България, сгушена на кръстопътя между Източна и Югоизточна Европа, може да се похвали с богат гоблен от традиции и фолклор. От тракийската цивилизация до влиянието на Византийската империя, културното наследство на България е мозайка от влияния, оформили нейната уникална идентичност. Оживените фестивали, традиционната музика и отличителната кухня предлагат усещане за празник за тези, които изследват тази част на европейския континент.

Разстоянието между Амстердам и България не е просто физическа шир, а пътуване през времето, историята и културата. Независимо дали преминавате разстоянието през небето, железопътна линия или по шосе, гобленът, изтъкан от тези две дестинации, е доказателство за взаимосвързаността на човешкия опит. Докато пътниците тръгват на това трансконтинентално пътешествие, те са длъжни да разплетат нишките, които свързват Амстердам и България, откривайки споделеното наследство, което прави света една красиво разнообразна и взаимосвързана мозайка.

One thought on “52. Хотели и забележителности в Амстердам

  1. Pingback: 53. Амстердам е забава | Hempven CBD Bulgaria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *