57. Пристрастяване към канабиса

История на канабиса

канабиса

Историята на канабиса е богат и сложен гоблен, който обхваща хиляди години и обхваща различни култури, медицински практики и обществени нагласи. От произхода си в Централна Азия до широкото му използване и забрана в съвременната епоха, канабисът играе многостранна роля в човешката история. Тази статия ще изследва пътуването на канабиса във времето, засягайки неговите културни, медицински, индустриални и правни аспекти.

Древен произход:

 1. Централноазиатски начала (ок. 5000 г. пр.н.е.):
  Канабисът вероятно произхожда от Централна Азия, където употребата на растението може да бъде проследена до древни цивилизации. Археологическите доказателства сочат, че канабисът е сред първите растения, култивирани заради неговите фибри и лечебни свойства.
 2. Древен Китай (ок. 2700 пр.н.е.):
  Най-ранното регистрирано използване на канабис като лечебна билка идва от древен Китай. Във фармакопеята на император Шен Нунг се споменава канабиса заради неговите терапевтични ефекти, включително облекчаване на болката и като помощно средство при различни заболявания.
 3. Разпространяване в Близкия изток и отвъд (ок. 1200 пр. н. е. – 500 г. сл. н. е.):
  Култивирането и употребата на канабис се разпространява по търговски пътища, достигайки Близкия изток, Африка и Европа. В различни древни култури канабисът е бил използван за медицински, религиозни и развлекателни цели.

Канабисът в древността:

 1. Древна Индия и ритуали с канабис (ок. 1500 пр. н. е. – 200 г. сл. н. е.):
  Канабисът играе важна роля в древните индийски религиозни и културни практики. Свещеният текст Атхарваведа споменава смес, наречена „сома“, за която някои смятат, че включва канабис, използвана в религиозни церемонии.
 2. Гърция и Рим (ок. 500 пр. н. е. – 500 г. сл. н. е.):
  Употребата на канабис е била известна в древна Гърция и Рим, където се е използвал за медицински цели. Въпреки това, той не беше толкова широко възприет, колкото в някои други култури.

Средновековни и ренесансови периоди:

 1. Арабска фармакология (800 – 1400 г. от н.е.):
  Арабските търговци въвеждат канабиса в Африка и Европа, оказвайки влияние върху средновековната фармакология. Медицинското използване на канабиса продължава в ислямския свят през това време.
 2. Конопът в Европа (ок. 1000 – 1700 г. от н.е.):
  В средновековна Европа отглеждането на коноп става широко разпространено заради неговите влакна. Конопът се използва в различни индустрии, допринасяйки за икономическото развитие.

Канабисът в модерната епоха:

 1. Медицинска употреба през 19-ти век (1800 г.):
  Канабисът остава част от западната фармакопея с екстракти, използвани за различни заболявания. Въпреки това, тъй като синтетичните лекарства придобиха популярност, употребата на канабис намаля.
 2. Забрана и стигматизация (20-ти век):
  В началото на 20 век се наблюдава промяна в отношението към канабиса. Повишената стигматизация, подхранвана от расови и политически фактори, доведе до криминализирането на канабиса в много страни.
 3. Канабисът в контракултурата (1960-1970-те):
  През 60-те и 70-те години на миналия век се наблюдава възраждане на интереса към канабиса, особено в рамките на контракултурното движение. Канабисът се свързва с бунтарство, артистично изразяване и настроения срещу властта.
 4. Движение за медицински канабис (1990 г. – днес):
  В края на 20 век движението за медицински канабис набира скорост. Изследователи и пациенти се застъпиха за терапевтичните ползи от канабиса, което доведе до легализирането на медицинския канабис на няколко места.
 5. Легализация на канабиса (21-ви век):
  21-ви век стана свидетел на промяна в политиките за канабиса. Няколко юрисдикции по света започнаха да легализират канабиса за медицинска и развлекателна употреба, признавайки неговите потенциални икономически ползи и признавайки променящите се обществени нагласи.


Историята на канабиса е разказ за върхове и спадове, от древните му корени като универсално растение, използвано за различни цели до стигматизирането и евентуалното му възраждане в съвременната епоха. Тъй като канабисът продължава да бъде в центъра на дебатите около медицината, отдиха и индустрията, неговото пътуване остава динамичен и развиващ се разказ, оформен от културни, социални и политически сили.

През 70-те години са предпочитани цигари или марихуана. Като се има предвид, че канабисът е естествена билка, хората вярваха, че може да не доведе до никакви лоши последици за тяхното здраве. Индивидите, които пушат канабис, проявяват различни физиологични и поведенчески ефекти. Повечето се чувстват сънливи, но като цяло са доволни, което прави тази билка любима сред тийнейджърите. Разбира се, всичко, което се консумира в значителни количества, не е добро за вас. Като се има предвид, че има доказателства за злоупотреба с марихуана, много нации смятат, че билката е незаконна.

Пристрастяването към марихуаната, както всяка друга зависимост, води до промени в навиците на човека. Поради факта, че от фантастичните усещания, свързани с пушене на канабис, тези хора в крайна сметка се пристрастяват към него.

Пристрастяването към канабиса също може да бъде толкова разрушително, колкото и другите зависимости. Освен това, зависимите от канабис също показват навици като изчезване с часове, лъжа за това къде са били и вземане на пари, за да си купят канабис.

Лечението на зависимостта от марихуана изисква намеса. Член на семейството или близък приятел ще бъде този, който ще уреди лицето да отиде на рехабилитация. Тези пристрастени към канабис биха предложили да се подложат на лечение. В рехабилитационния център зависимостта от марихуана се лекува чрез консултации и лекарства, ако е необходимо. Фазата на отнемане е най-трудната част, като се има предвид, че това е времето, когато тялото ви се връща към типичните си функции.

Тъй като техният характер показва слабо място на естественото съединение, хората, които са завършили лечение в рехабилитационни центрове за пристрастяване към канабис, са най-склонни да регресират. Освен ако навиците не бъдат променени, можете да очаквате, че повечето от тези хора отново ще получат зависимост от марихуана веднага щом напуснат рехабилитацията.

Ако имате добър приятел, който забележимо се пристрастява към канабиса, можете да опитате хипнотерапия, преди да прибегнете до рехабилитация. Всъщност има доказателства, че хипнотерапията е ефективна при справяне със зависимости, тревоги и фобии, като се насочва към подсъзнанието.

Пристрастяването към марихуаната, както всяка друга зависимост, причинява промени в поведението на индивида. Пристрастяването към марихуаната също може да бъде толкова вредно, колкото и други зависимости. Освен това, зависимите от марихуана също показват навици като изчезване с часове, лъжа за това къде са били и кражба на пари, за да си купят канабис.

В рехабилитационния център зависимостта от марихуана се справя чрез консултиране и лекарства, ако е необходимо.

Канабис и дълбокия космос

Обикновено, когато хората се откажат да пушат марихуана, в самите тях се прави огромна дупка (или празнота). Нещо, което ви харесва, вече е изчезнало и изпитвате тъга, тъй като искате това чувство да се върне.

Факт е, че вие ​​всъщност не искате канабиса обратно, но желаете ЧУВСТВОТО, което канабисът ви е върнал.

Обикновено чувам, че много потребители казват, че им е трудно да се справят с тази модификация, през която преминава тялото им. Моята препоръка за този проблем винаги е една и съща…

Научете нещо ново.

Виждате ли, чувствате, че пропускате нещо. Нещо наистина си е отишло, изчезнало е от лицето на земята и вие го искате обратно. Ами вместо да се въртим в безнадежден цикъл и… да се откажем и след това да пушим няколко дни по-късно,
Отказване и след това пушене няколко дни по-късно,
Отказване и след това пушене няколко дни по-късно,
… и така нататък

Запълнете празнотата и опитайте! Самият аз като бивш потребител знам точно какво е и днес ще споделя с вас точното нещо, с което запълвах пространството си. Всъщност има две неща.

 1. Голф. Определено обичам да играя голф и поради факта, че използвах да пуша канабис, никога не съм играл толкова, колкото ми харесваше. Когато предложих пушенето на канабис, отидох да играя голф няколко пъти седмично. Получих 2 страхотни печалби от играта на голф. Бях на открито, правейки необходимите упражнения, които също ми помогнаха да спя през нощта, и второ, запълниха празнотата.

Това е забележителна книга, която ми даде допълнителен ентусиазъм да престана да пуша, но и да се подобря много във всички области на живота. Четейки и откривайки, това ми даде функция на живота ми и ме представи в свят, който никога не съм познавал. Авторът Наполеон Хил беше фантастичен споделящ човек и той сподели тази фантастична книга с нас през 30-те години на миналия век.

Попълнете собствената си празнота, уверете се, че това е нещо, което харесвате да правите. Уверете се, че това е нещо, към което сте страстни, и се придържайте към него независимо от всичко.

Често, когато хората предлагат канабис за пушене на цигари, в тях се прави огромна дупка (или празнота). Ами вместо да се въртите в безнадеждна примка и… да се откажете и след това да пушите няколко дни по-късно,
Когато предлагах цигара, пушеща марихуана, играех и ходех на голф няколко пъти седмично. Това е сензационна книга, която ми даде включена страст да осигуря пушенето на цигари, но също така и да се подобря много във всички области на живота. Чрез учене и проверка ми даде функция на живота ми и ме въведе в свят, който никога не съм познавал.

Пристрастяването към марихуаната е вездесъщо

Едно име много функции, канабисът също се разбира като марихуана. Марихуаната прави около 9% от потребителите си пристрастени към нея според проучване във Великобритания. Около 70 милиона американци всъщност са консумирали това лекарство, а население от 2 милиона го използва като ежедневен наркотик.

Когато се опитате да спрете консумацията на канабис, ще срещнете някои проблеми. Може да изпитате раздразнение, безпокойство, халюцинации и интензивни сънища. Ефектът обаче е лек, но определено ще продължи 3-4 дни. Етапът на зависимост може да бъде саморазрушителен, тъй като може да започнете да губите фокус върху живота и страстта си към живота поради факта, че непрекъснато желаете да живеете в своето състояние на пълен мир и спокойствие.

Най-големият продължаващ спор е може ли марихуаната да се използва като лекарство или не? В определени центрове се използва като лекарство, а именно като упойка. Тежко е; Марихуаната е съществувала около 2-ри век пр. н. е. според китайска медицинска книга. Китайците са използвали канабиса като анестетик повече от 1000 години. Бяха съставени повече от сто документа, посочващи употребата на марихуана за много заболявания.

Дори днес марихуаната действително е показала своята употреба при някои типични здравословни проблеми. Досега не е записан нито един смъртен случай само поради прием на канабис. Употребата на марихуана преобладава сред астматиците. Помага им да останат спокойни и може да удължи живота им.

Изследователите в полза на употребата на марихуана твърдят, че лекарството е необичайно безопасно и това е печеливша поредица в негова полза. Като оставим настрана нейната медицинска употреба, зависимостта от марихуана е типичен проблем. Медицинската употреба на марихуаната кара индивида да приема повече.

Тези изтегляния за хипноза са лесни за използване и изтегляне. Можете също така да ги използвате в комфорта на собствения си дом и със собствено темпо. Ще вземете ли решението да се откажете и да постигнете успех с канабиса днес?

Изтегляния за хипноза могат да бъдат открити на множество онлайн уебсайтове, така че ако сте готови, може дори да започнете днес.

Съставени са повече от сто документа, посочващи употребата на марихуана за различни заболявания. Дори днес марихуаната действително е показала своята употреба при някои често срещани здравословни проблеми. Изследователи, подкрепящи употребата на канабис, твърдят, че лекарството е необичайно безопасно и това е печеливша поредица в негова полза. Като оставим настрана нейната медицинска употреба, зависимостта от марихуана е типичен проблем. Медицинската употреба на марихуаната кара човек да приема повече.

Придружаващо засаждане

През цялата история на селското стопанство са се практикували някакви видове засаждане на приятели. Няколко от най-ранните писмени документи за градинарството обсъждат тези взаимоотношения. Ранните заселници открили, че хората от Първите американски нации използват план за разсаждане на царевица, боб и тиква, който добре балансира изискванията на всяка култура за светлина, вода и хранителни вещества.

През 1800 г. конопът (марихуаната) често се засаждаше около полето със зеле, за да се държат настрана белите зелеви пеперуди в Холандия. В много части на света днес фермерите за препитание и ентусиастите в органичните градини отглеждат две или повече култури едновременно в даден район, за да постигнат конкретна полза.

Приятелското засаждане е практика за намиране на определени растения близо едно до друго, тъй като те подобряват развитието на растенията, разубеждават болести и насекоми или имат някакъв друг полезен резултат. Когато избирате вашите растения-приятели, помислете повече от това кои вредители са предотвратени.

Много градинари откриват, че могат да разубедят вредните насекоми, без да губят полезните съюзници, когато използват придружаващо засаждане като основна част от интегрирана система за управление на вредителите. Например див лук или чесън, засадени между редовете грах или маруля, помагат за справяне с листните въшки.

Невенът, засаден в цялата градина, обезсърчава много вредители. Розмарин, мащерка, градински чай, котешка мента, исоп или смеси от всичките 3 в междуредията на зелето помага да се обезкуражи белият зелев молец. Хрянът, засаден в ъглите на картофените лехи, предотвратява картофения бръмбар. Чесънът, засаден близо до рози, отблъсква листните въшки, а настурцията, засадена около градината, също предотвратява листните въшки.

Тъй като ограниченията и лошите въздействия на пестицидите, химическите торове и други съвременни практики в крайна сметка стават все по-очевидни, учените и изследователите започнаха да обръщат поглед към „старомодния“ метод на градинарство и земеделие. Придружаващото засаждане може да комбинира привлекателност и функция, за да ви осигури приятна, здравословна среда. По същество приятелското засаждане ни позволява да помогнем за внасянето на добре балансирана екосистема в нашите пейзажи, позволявайки на природата да изпълни задачата си.

Приятелското засаждане е практиката за разполагане на определени растения близо едно до друго поради факта, че те подобряват растежа на растенията, разубеждават болести и насекоми или имат някакъв друг полезен ефект. Когато берете вашите компаньонни растения, помислете повече от това кои насекоми са възпрепятствани. Чесънът, засаден близо до рози, предпазва листните въшки, а настурцията, засадена около градината, също пречи на листните въшки.

Ефекти от пристрастяването към канабис

Употребата му става преобладаваща през 20-ти век, когато канабисът се използва за духовни, духовни, медицински и дори развлекателни цели. Към днешна дата употребата на канабис за употреба на наркотици или пристрастяване към марихуана остава незаконна в повечето части на света.

Психологически, канабисът вече е признато пристрастяващо лекарство. Когато психическото и физическото състояние на човек са значително променени поради консумацията му, възниква зависимост от марихуана. В Диагностичния и статистически наръчник за психични разстройства (DSM-IV) няма синдром на отнемане на марихуана, доказателствата показват, че пристрастяването към марихуана предизвиква сравними симптоми на отнемане с други зависимости към наркотици.

Но за разлика от тютюна, пристрастяването към марихуаната не е доказано, че предизвиква рак на белия дроб, персистиращо белодробно заболяване или емфизем. Той също така не предизвиква аномалии при бъдещи майки, които са пристрастени към канабиса. По същество зависимостта от канабис е по-малко вредна от зависимостта от тютюн, лекарства с рецепта или алкохол.

Различните потребители могат да изпитат различни ефекти при зависимост от марихуана. Аспекти като дозата, нейната сила, нейният химически състав или нейният подход на консумация са това, което предизвиква различни нива на висока зависимост от канабис. Дългосрочните ефекти включват усещане за блаженство, изключителна релаксация, пристъпи на смях и кикот, повишена благодарност към музиката и или усещане за силно удоволствие, или стрес и безпокойство.

Забравяне, мързел, изкривено възприятие, блуждаене, затруднена концентрация, неуспех на двигателната координация, повишен сърдечен ритъм, духовно говорене и параноя са някои от краткосрочните въздействия на зависимостта от канабис. Също така се разкрива, че проявява лошите си ефекти върху хипокампуса (частта от мозъка, свързана с ученето и паметта), като по този начин предизвиква увреждане на краткосрочната памет. Зависимостта от марихуана всъщност също се свързва с други психични разстройства, от психотични епизоди до клинична шизофрения.

Въпреки това, постоянно има изход от зависимостта от канабис. Стъпките може да са елементарни, но трудни и изискват сериозно чувство за всеотдайност и отдаденост, за да се отървете от тази зависимост. Бъдете готови да изпитате каквито и да е неудобни чувства и участвайте в това да носите отговорност за тях. Вместо да ги предотвратявате с вашата зависимост, изправете се срещу тях. Имайте предвид, че искате да знаете какво причинява болката ви. Открийте действията и идеите, които причиняват вашата болка. Просто трябва да произхожда отвътре. Необходими са постоянство, воля и отдаденост.

Към днешна дата употребата на канабис за употреба на наркотици или зависимост от канабис остава незаконна в повечето части на света.

В Диагностичния и статистически наръчник за психични разстройства (DSM-IV) няма синдром на абстиненция от канабис, доказателства разкриват, че зависимостта от канабис предизвиква сравними симптоми на абстиненция с други зависимости от наркотици.

Като цяло пристрастяването към канабис е по-малко вредно от зависимостта от тютюн, лекарства с рецепта или алкохол.

Забравяне, мързел, изкривено възприятие, блуждаене, нарушена концентрация, неспособност за двигателна координация, повишен пулс, духовно говорене и страх са някои от краткосрочните въздействия на зависимостта от марихуана.

One thought on “57. Пристрастяване към канабиса

 1. Pingback: 58. Пристрастяване към наркотици | Hempven CBD Bulgaria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *