46. Хюстън и канабиноидния бизнес

История на Хюстън

хюстън

Историята на Хюстън е завладяваща история, която обхваща векове и обхваща разнообразна гама от култури, индустрии и събития. От скромното си начало като малък търговски пункт до сегашния си статут на четвъртия по големина град в Съединените щати, пътуването на града е белязано от устойчивост, иновации и културно богатство.

Ранна история:

 1. Индианско присъствие:
  Преди да пристигнат европейските заселници, районът, който сега е Хюстън, е бил обитаван от различни индиански групи, включително племената Каранкава и Акокиса. Тези местни народи разчитаха на природните ресурси на региона, включително плодородната почва и богатата дива природа.
 2. Основаване на града:
  През 1836 г. братята Алън – Август и Джон Алън – закупиха земя близо до бреговете на Бъфало Байо с намерението да създадат нов град. Те го кръстиха на Сам Хюстън, героят от Тексаската война за независимост и по-късно президент на Република Тексас. Градът е избран заради стратегическото си местоположение като пристанище и търговски център.

Република Тексас и ранна държавност:

 1. Столица на републиката:
  Хюстън е бил столица на Република Тексас от 1837 до 1839 г., осигурявайки политически и икономически център за новоизлюпената нация.
 2. Растеж и развитие:
  Растежът на града беше допълнително подхранван от пристигането на първата железопътна линия през 1853 г. и развитието на пристанището покрай Бъфало Байо. Откриването на петрол в началото на 20-ти век по-късно ще има дълбоко въздействие върху икономиката на Хюстън.

Икономическа трансформация:

 1. Петролен бум:
  Откриването на нефт Спиндълтоп през 1901 г. бележи началото на петролния бум в Тексас. Хюстън, със своето стратегическо местоположение и близост до петролни полета, се превърна в основен център за нефтената и газовата индустрия. Компании като Texaco, Shell и Exxon установиха своите централи в града.
 2. НАСА и изследването на космоса:
  Ролята на Хюстън в космическата индустрия рязко нарасна със създаването на Центъра за пилотирани космически кораби на НАСА (сега известен като Космически център Джонсън) през 1961 г. Градът изигра решаваща роля в мисиите на Аполо до Луната и остава ключов играч в изследването на космоса.

Културно разнообразие:

 1. Демографски промени:
  Населението на Хюстън е нараснало значително и градът се е превърнал в един от най-етнически разнообразните в нацията. Енергийната индустрия, медицинските изследвания и аеронавтиката привлякоха разнообразна работна сила от цял ​​свят.
 2. Културни институции:
  Градът може да се похвали с богата културна сцена с музеи, театри и музикални зали от световна класа. Museum District, Hermann Park и Theatre District допринасят за оживения културен пейзаж на Хюстън.
 3. Предизвикателства и устойчивост:
 4. Ураганът Харви:
  През 2017 г. Хюстън беше изправен пред едно от най-големите предизвикателства, когато ураганът Харви причини катастрофални наводнения. Градът демонстрира издръжливост, когато общностите се обединиха, за да възстановят и възстановят.
 5. Икономическа диверсификация:
  Хюстън работи активно за диверсификация на икономиката си, надхвърляйки петрола и газа. Тексаският медицински център, известен медицински комплекс, и растежът на технологичните и иновационните сектори допринесоха за тази диверсификация.

Историята на Хюстън е разказ за растеж, иновации и устойчивост. От ранните си дни като търговски пункт до настоящия си статут на глобален град, Хюстън продължава да се развива и оформя своята идентичност. Ангажиментът на града към разнообразието, икономическото развитие и културното богатство гарантира, че неговата история остава динамична и непрекъснато променяща се.

Пазарът на офиси в центъра на Хюстън е гореща тема в наши дни. Не е тайна, че пазарът в центъра продължава да бъде измъчван от средни работни места, болезнено близки до 20%, и стагниращи наеми. Wells Real Estate Funds платиха най-високата цена на квадратен фут в историята на пазара на работното място в Хюстън ($286 psf) за 5 Houston.

Възстановяването на централния бизнес район е всичко, но и удар. Очаква се 2 значими обитатели, Burlington Resources и Bank One, да напуснат района на CBD през 2006 г. след придобивания съответно от ConocoPhillips и Chase. В същата сграда, която Бърлингтън се очаква да изостави, Calpine Corp. минимизира количеството пространство, което наемат, и впоследствие загуби правата за именуване на бившия Calpine Center, сега известен с адреса си, 717 Texas.

Когато пазарът на работното място в центъра ще види значително подобрение, опасенията все още остават. Това не се случи с неотдавнашното увеличение на наемателите на работни места в Ню Орлиънс, както някои смятаха, че ще стане. Силният растеж на задачите кара много специалисти да предричат ​​здравословна 2006 г. за пазара на работното място в Хюстън като цяло и с положителните числа за 4-то тримесечие изглежда, че пазарът се движи в правилната посока.


Пазарът на офиси имаше сравнително силно представяне през 4-тото тримесечие, поглъщайки 414 678 квадратни фута (SF), най-високата тримесечна цифра за усвояване на пазара, като се има предвид, че третото тримесечие на 2004 г. Класове A и C отчитат благоприятно усвояване за тримесечието, докато всички класове отчетено положително годишно усвояване, което довежда общото годишно усвояване до 737 259 SF.

Пазарът на работното място в центъра на Хюстън е гореща тема в наши дни. Wells Real Estate Funds плати най-високата цена на квадратен фут в историята на пазара на работното място в Хюстън ($286 psf) за 5 Houston. Силното развитие на работните места накара много специалисти да очакват здравословна 2006 г. за пазара на работното място в Хюстън като цяло и с благоприятните числа за четвъртото тримесечие изглежда, че пазарът се движи в най-добрата посока.

Употребата на канабиноиди, извлечени от растението канабис, се превърна във важен и развиващ се аспект от културния, медицински и икономически пейзаж на Хюстън. Тъй като отношението към канабиса се промени на национално ниво, Хюстън изигра уникална роля в навигирането в сложното взаимодействие между държавното законодателство, общественото възприятие и научния напредък в областта на канабиноидите.

Исторически контекст:

 1. Ранни перспективи за канабиса:
  Историческата позиция на Хюстън по отношение на канабиса първоначално е била повлияна от федералните политики, като Закона за данъка върху марихуаната от 1937 г., който криминализира растението. През десетилетията променящите се социални нагласи и научните открития поставиха основите за преразглеждане на употребата на канабис.

Развитие на законодателството:

 1. Тексаска програма за медицинска марихуана:
  Тексас прие Закона за милосърдната употреба през 2015 г., позволявайки ограничена употреба на медицински канабис за отговарящи на изискванията пациенти. Ограниченията на програмата и критериите за допустимост обаче са обект на продължаващ дебат и законодателен преглед.
 2. Усилия за декриминализация:
  Хюстън беше в челните редици на местните дискусии относно декриминализирането на канабиса. Усилията за намаляване на наказателните санкции за дребно притежание придобиха сила, отразявайки по-широка национална тенденция към по-мек подход.

Медицински пейзаж:

 1. Канабиноиди в здравеопазването:
  Известният медицински център в Тексас в Хюстън се превърна в център за изследване на терапевтичния потенциал на канабиноидите. Проучванията изследват ефикасността на канабиноидите при управление на състояния като хронична болка, епилепсия и тревожност, проправяйки пътя за иновативни медицински лечения.
 2. Диспансери и достъп на пациенти:
  Откриването на диспансери в Хюстън осигури на отговарящите на изискванията пациенти достъп до медицински продукти от канабис. Това развитие бележи значителна стъпка напред в интегрирането на канабиноидите в основните медицински практики.

Икономическо въздействие:

 1. Появата на канабизнеса:
  Бизнес пейзажът на Хюстън стана свидетел на появата на процъфтяваща индустрия за канабис. От отглеждането до търговията на дребно, предприемачите се справят както с предизвикателствата, така и с възможностите на този развиващ се пазар.
 2. Създаване на работни места и икономически растеж:
  Производството на канабис допринесе за създаването на работни места и икономическия растеж в Хюстън. Спомагателни предприятия, като лаборатории за изпитване, услуги за сигурност и компании за опаковане, процъфтяват заедно със секторите на отглеждане и търговия на дребно.

Гледни точки на общността:

 1. Обществено възприятие и образование:
  Общественото възприемане на канабиноидите в Хюстън се развива. Образователните кампании, обществените форуми и дискусиите, водени от групи за застъпничество, изиграха решаваща роля в насърчаването на по-информирано и нюансирано разбиране на канабиса.
 1. Социално равенство и справедливост:
  Хюстън активно се занимава с проблемите на социалното равенство в индустрията на канабиса. Усилията за коригиране на историческите въздействия на свързаните с канабиса убеждения и насърчаване на приобщаването в нововъзникващата индустрия набират скорост.

Гледам напред:

 1. Бъдещи тенденции и иновации:
  Хюстън стои в пресечната точка на законодателни промени, научни постижения и обществени промени по отношение на канабиноидите. Докато изследванията продължават и разпоредбите се адаптират, градът е готов да бъде динамичен играч в оформянето на бъдещето на употребата на канабиноиди.


Пътуването на Хюстън с канабиноидите отразява сложно взаимодействие на законодателство, медицински напредък, икономическа динамика и перспективи на общността. Тъй като пейзажът продължава да се развива, Хюстън остава динамичен град в челните редици на иновациите и адаптирането в областта на канабиноидите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *